Întrebări frecvente

În funcție de forma de executare solicitată de creditor se pot urmări veniturile salariale, disponibilitățile conturilor bancare, precum și toate bunurile aflate în patrimoniul debitorului.
De asemenea, în funcție de titlul executoriu aflat la dosarul cauzei, se poate proceda la evacuarea din imobilele ocupate fără drept, la aplicarea sechestrului asigurator, la aducerea la îndeplinire a obligațiilor de a face/a nu face, etc.
În cazul în care aveți o singură poprire, vi se va reține 30% din salariu. În cazul în care aveți două sau mai multe popriri, urmează să vi se rețină 50% din salariu, sumă ce va fi distribuită proporțional cu valoarea creanțelor.
Angajatorul dvs. trebuie să ne confirme letric sau electronic înființarea popririi, facând mențiunea instituției bancare unde virează salariul. Ulterior acestei confirmări, se va transmite către instituția bancară o adresă în vederea evitării dublei popriri. Solicitați angajatorului să ne trimită această confirmare pe adresa de e-mail a biroului, office@execjud.ro.
Achitarea integrală a creanței aferente contractului de credit nu echivalează cu închiderea dosarului de executare silită. În vederea închiderii dosarului de executare, aveți obligația legală de a achita și cheltuielile de executare silite ocazionate în vederea încetării executării silite.
Trimite-ne pe email confirmarea cu privire la înființarea popririi asupra salariului, indicând si instituția bancară la care angajatul încasează diferența de salariu, în vederea evitării dublei popriri.